Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Lot Banglo Cantik di Besut_Tepi Sekolah
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» TERHANGAT & TERMURAH DI PASARAN!!!_Susu Kambing WITH Madu
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» Rahsia Pengguna Prepaid Buat Duit Setiap Bulan
by ASBN Mon Apr 28, 2014 3:38 pm

» CATUABA ORIGINAL : Tenaga Lelaki Luarbiasa . Terbukti Hebat... COD di KL.
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:15 am

» TAWARAN HEBAT VIMAX Original Canada - Saiz Senjata & Seksual : COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:12 am

» SPERMAX GEL : TERBARU Untuk Tahan Lama, Keras, Besar & Panjang Zakar. COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:03 am

» Andropenis Gold|Produk Tambah Saiz Zakar
by notrexdame Wed Mar 13, 2013 10:42 pm

» Stud 100 | Spray Untuk Tahan Lama | Digunakan Di Serata Dunia |
by notrexdame Mon Mar 11, 2013 9:49 pm

» Lovekiss Strawberry Pelincir Seksual Berperisa Strawberry | Sungguh Aroma
by notrexdame Sun Mar 10, 2013 6:57 pm

» NEXUS Pheromone | Hormon Pemikat Wanita
by notrexdame Wed Mar 06, 2013 10:55 pm

» Beauty Breast Pump | Besar Dan Tegang Payudara
by notrexdame Thu Feb 28, 2013 9:18 pm

» Playboy Penis Pump | Pump Zakar | Besar | Panjang | Meluruskan Zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 8:38 pm

» Semi gauge pistol penis pump - untuk sedutan lebih kuat pembesaran zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 12:29 am

» SEMENAX PIL HERBA UNTUK TAMBAH AIR MANI, SPERMA & PANCUTAN
by notrexdame Thu Feb 21, 2013 10:16 pm

» Isteri Sempit | Isteri Ketat | Tongkat Madura | Tongkat Ajimat Madura
by notrexdame Tue Feb 19, 2013 11:23 pm



'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

View previous topic View next topic Go down

'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by askleagudgirlz on Thu Dec 18, 2008 5:20 pm

salam kwn2 semua...

'couple'...1 perkataan yg semakin popular,,,bukan sahaja dikalangan remaja d'ipt,,,tetapi kini makin popular dikalangan pelajar sekolah...sekolah rendah ka...sekolah menengah ka...sama jak...
kdg2, ada 'couple' yg boleh menjadi pendorong kepada seseorng untuk terus maju...
tp yg kurang enak d'dengar apabila 'couple' ni merosakkan masa depan pelajar berkenaan...
so,,,apa pendapat kwn2 smua berkenaan isu 'couple' dikalangan pelajar sekolah nie...??? Question Question

harap dpt berkongsi pengalaman/ pendapat...
tq...

askleagudgirlz
Forumer

Female Number of posts : 56
Age : 32
Location : kuhara,sabah
Job/hobbies : 'bibik'/tenet,making frenz,music,jjcm
Registration date : 06/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Apa perkara yang ber’manfaat’ daripada ber’couple’..?

Post by elairvent on Thu Dec 18, 2008 9:31 pm


  • Seronok ( dapat fitnah ) glamour tau..glamour dengan benda yang tak baik..
  • Seronok ( dapat dosa ) bincang masalah masing-masing macam orang da kahwin pulak..uhuk-uhuk..
  • Seronok ( dapat geng dengan syaitan )..
  • dapat meluahkan masalah ..( Allah kan ade )..luah jangan tak luah..
  • Banyak habiskan duit ( lebih baik guna untuk sedekah ) , tak kurang juga yang habiskan duit beli prepaid dan bayar bil telefon yang melambung..masuk internet duduk berjam-jam..
  • Banyak risau ( takut awek kita orang lain kebas..berapa kali dah miss solat sebab asyik berdating tak pulak risau )..ye laa kan , kalu solat pun macam lipas kudung sebab takut awek merajuk lambat balas message..ihik-ihik..
  • Banyak termenung dan tersenyum sendiri ( pasal ingat peristiwa riang bersama awek..kita sebagai seorang muslim sepatutnya banyak mengingati MATI yang boleh dating bila-bila masa sahaja..) kadang-kadang muram sebab bergaduh dengan awek..haa,baru padan muka kau..
  • Lebih mengutamakan awek daripada orang lain ( hidup dalam dunia sendiri,dia dan awek dia..Yang lain, diorang da tak kisah dah.. )..sanggup utamakan awek dahulu beb..serius gila bila kiteorang terserempak dia tengah duk dating..kita macam nak telan jer..renggang dengan kawan-kawan sebab couple..ishh,memang tak patut..
  • Menepati masa dan janji ( takut awek marah / sakit hati..solat fardhu lewat, tak takut pulak.. )..fuyyoo, memeng berani..
  • Lain-lain lagi yang memberi faedah dalam menambah saham dosa daripada pahala..

elairvent
Forumer

Male Number of posts : 240
Age : 28
Location : In da house
Job/hobbies : still a student ya..
Humor : keep further..
Registration date : 02/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Thu Dec 18, 2008 11:33 pm

betul tu..buat apa couple!!!..klau dah rasa berkenan d hati,takut awek lari..cepat2 laa memulakan langkah yang pertama iaitu pertunangan...lepas tu apa lagi lepas bertunang??...jgn tunggu lama2 nnti lama2 dia d ambil orng..hehhehee..dalam islam takde istilah couple..knape kita nk couple????.
Question Question Question

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by strongrider88 on Fri Dec 19, 2008 5:30 pm

Assalammualaikum w.b.t

Saya setuju kata-kata saudari butterfly dan;
saudara elairvent sekiranya 'couple' yang dimaksudkan disini adalah 'couple' sebelum kahwin.

Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi saw. Sabdanya : “Nasib anak Adam
mengenai zina telah ditetapkan. Tidak mustahil dia pernah melakukannya.
Dua mata, zinanya memandang. Dua telinga, zinanya mendengar. Lidah,
zinanya berkata. Tangan zinanya memegang. Kaki, zinanya melangkah.
Hati, zinanya ingin dan rindu, sedangkan kemaluan hanya mengikuti dan
tidak mengikuti.
(Hadis Shahih Muslim No. 2282)

"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu
perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk.
" (QS. al-Isra’, 17:32)

Couple hanya mendekatkan diri kepada zina. pale Kahwinlah, jangan couple
terutamanya bagi yang beragama Islam. Jika tak mampu, bolehlah berpuasa.
Sesebuah perkahwinan umpama gudang pahala. Kenapa panggil gudang pahala?
Senang dapat pahala dengan IzinNya. Sehinggakan memandang Isteri dengan penuh
kasih sayang pun dah dapat pahala. I love you Keredhaan ALLAH SWT itu yang penting.. Alhamdulilah..... Smile

strongrider88
Forumer

Number of posts : 57
Registration date : 23/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by syaf04 on Sat Dec 20, 2008 12:06 am

saya setuju gak tu...

syaf04
Forumer

Male Number of posts : 8
Age : 22
Location : Kedah
Job/hobbies : sleep/couple
Registration date : 15/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by decks on Sat Dec 20, 2008 10:27 pm

besa ja ba tu budak2 sikarang.. zaman suda berubah... Razz

decks
Forumer

Male Number of posts : 239
Age : 31
Location : Kota Marudu, Kiulu Tamparuli,
Job/hobbies : dengar2 music, jalan2, surf tenet.. heh heh..
Registration date : 23/11/2008

View user profile http://www.mblog.com.my/tambalut

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Tue Dec 23, 2008 7:02 pm

walaupun zaman sudah berubah tapi kita kan ada pegangan, takkn dgn perubah zaman membawa kita hnyut mengikuti arus perubahan, berubah ke arah kebaikan di alu-alukan, knape bertambah parah di buai dek zaman???...semakin usia meningkat semkin kita dapat menilai sebuah ketentuan..boleh fhm kn?
Very Happy

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by hafizaiman95 on Sun Apr 12, 2009 7:07 pm

couple ni byk mendatangkan masalah. nanti pelajaran merosot sebab ingatkan awek jek. klau dh minat sgt, cukup umur trus brtunang.. kan senang.. x payah couple2 ni..

hafizaiman95
Forumer

Male Number of posts : 37
Age : 21
Location : Pasir Gudang
Job/hobbies : Student
Registration date : 22/12/2008

View user profile http://hafizaiman95.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Mon Apr 13, 2009 4:18 pm

betul tu...
apa guna couple, hanya mendatangkan kemudhratan semata2..
lagipun dalam islam mn ada couple..

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by budakbaru2009 on Mon Apr 20, 2009 10:23 pm

benda ni kn terpulang dgn individu masing2, selain agama tiap org ada pegangan dia masing2 pegangan peribadi jd kurang sesuai la kalo dia d'pslhkn..cthnya kita~ mustahil la antara kita sini nda pernh dilamun cinta kn msa dulu2 time skola, jan la tlmpau tunding jari ja tnya diri sndri dulu Rolling Eyes

budakbaru2009
Forumer

Male Number of posts : 71
Registration date : 09/02/2009

View user profile http://albertrulez.webs.com

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Tue Apr 21, 2009 6:44 pm

bukan menunding jari..tapi, seandainya kita ada agama takkn kita melakukan perkara yang bertentangan dengan agam kan??

tepuk dada tanya iman...semoga beroleh hikmah disebalik..
insyaAllah..

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by cisqo87 on Sat May 16, 2009 12:08 pm

boleh tak kalau couple tapi tak pegang2 tangan...tak salah dari mane2 kan...boleh aje couple..kalau dah gatal sgt...
tapi pandangan org kena la hormat...

cisqo87
Forumer

Male Number of posts : 62
Registration date : 15/03/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by hafizaiman95 on Mon May 18, 2009 7:23 pm

uhm... mmg kte tak dpt lari dari perasaan cinta pada seseorang.. tetapi kena pandai kawal diri la...

hafizaiman95
Forumer

Male Number of posts : 37
Age : 21
Location : Pasir Gudang
Job/hobbies : Student
Registration date : 22/12/2008

View user profile http://hafizaiman95.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by cisqo87 on Sat Jun 20, 2009 8:04 pm

kawal dan pandai jaga diri..
tapi kebanykkan couple ni ade kisah ni semua?

cisqo87
Forumer

Male Number of posts : 62
Registration date : 15/03/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Fri Jul 10, 2009 9:53 am

couple lepas kawin laa lagi selamat..
sematkan iman di dada..jauhi kemaksiatan..
bahagia dunia akhirat..insyaAllah Very Happy Very Happy

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by azwanz on Sat Oct 17, 2009 4:13 pm

Soal couple2 ni sangat subjektif sebenarnya..
Masing2 ada alasan untuk bercouple dan di'couple'.
Tapi kalau boleh cuba elakanlah couple ni sebab dari situ dosa boleh bercabang2.

azwanz
Forumer

Male Number of posts : 8
Age : 28
Location : Ranau, Kota Kinabalu, Kuching Srwk
Job/hobbies : Medical Student
Registration date : 17/10/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by butterfly on Mon Oct 19, 2009 7:36 pm

betul tu...masing2 ada pandangan dan pendapat tersendiri..
tapi seeloknya elakkan benda yang akan mendtangkn kemudharatan pada diri..

الوقاية خير من العلاج

mencegah lebih baik dr mngubati

butterfly
Forumer

Female Number of posts : 127
Age : 30
Location : Mache Qlate
Job/hobbies : student
Registration date : 28/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 'couple' dikalangan pelajar sekolah...apa pandangan anda???

Post by Sponsored content Today at 7:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum