Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Lot Banglo Cantik di Besut_Tepi Sekolah
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» TERHANGAT & TERMURAH DI PASARAN!!!_Susu Kambing WITH Madu
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» Rahsia Pengguna Prepaid Buat Duit Setiap Bulan
by ASBN Mon Apr 28, 2014 3:38 pm

» CATUABA ORIGINAL : Tenaga Lelaki Luarbiasa . Terbukti Hebat... COD di KL.
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:15 am

» TAWARAN HEBAT VIMAX Original Canada - Saiz Senjata & Seksual : COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:12 am

» SPERMAX GEL : TERBARU Untuk Tahan Lama, Keras, Besar & Panjang Zakar. COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:03 am

» Andropenis Gold|Produk Tambah Saiz Zakar
by notrexdame Wed Mar 13, 2013 10:42 pm

» Stud 100 | Spray Untuk Tahan Lama | Digunakan Di Serata Dunia |
by notrexdame Mon Mar 11, 2013 9:49 pm

» Lovekiss Strawberry Pelincir Seksual Berperisa Strawberry | Sungguh Aroma
by notrexdame Sun Mar 10, 2013 6:57 pm

» NEXUS Pheromone | Hormon Pemikat Wanita
by notrexdame Wed Mar 06, 2013 10:55 pm

» Beauty Breast Pump | Besar Dan Tegang Payudara
by notrexdame Thu Feb 28, 2013 9:18 pm

» Playboy Penis Pump | Pump Zakar | Besar | Panjang | Meluruskan Zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 8:38 pm

» Semi gauge pistol penis pump - untuk sedutan lebih kuat pembesaran zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 12:29 am

» SEMENAX PIL HERBA UNTUK TAMBAH AIR MANI, SPERMA & PANCUTAN
by notrexdame Thu Feb 21, 2013 10:16 pm

» Isteri Sempit | Isteri Ketat | Tongkat Madura | Tongkat Ajimat Madura
by notrexdame Tue Feb 19, 2013 11:23 pm



10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

View previous topic View next topic Go down

10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by nadirah87 on Mon Dec 15, 2008 4:28 pm

KECANTIKAN bukan hanya untuk wanita ttp di zaman yg serba maju ini lelaki pun sudah tahu dan pandai menjaga penampilan diri...ini adalah diantara tips2 yg dpt kita ikuti...

1. Minum banyak air... minum.. minum dan minum! Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang bukan?.

2. Bersenam ! Baik utk kesihatan.. elok utk rohani! Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam... lepas bangkit tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.

3. Jangan merokok. Merokok merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Semua orang tahu tu.. jadi kenapa nak merokok?? Nak kuruskan badan?? Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, jadi kuruslah! Jika org memilih antara sihat dan berpenyakit.. pasti org lebih nak sihat, kan???

4. Tidur yg cukup... Jgn asyik berjaga waktu malam... tak elok tu. Waktu malam kan dikhaskan utk tidur? Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam.

5. Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka ketika masuk tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. Kat rumah.. tak payahlah sapu itu ini... cukuplah dgn wajah yg bersih.

6. Makan yg cukup tapi bukan berlebihan. Jgn sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari. Cara yg baik, makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan tetapi jeling-jelinglah makanan anda. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata.

7. Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Tak semestinya di salun.. anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah. Jika rajin.. cari pelbagai jenis bunga yg wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri utk mencantikkan tubuh badan.

8. Elakkan stress. Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan.

9. Don't worry, be happy. Anggap diri anda hebat dan cantik, pasti anda akan kelihatan hebat!! Jika kita yakin dengan diri kita, tentu penampilan kita pun cantik!

10. Ketawa penghibur duka! Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2. Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.

nadirah87
Global Moderator

Female Number of posts : 212
Age : 29
Location : jengka, pahang
Job/hobbies : student / membaca, melayari internet
Registration date : 30/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by faquhar on Mon Dec 15, 2008 6:28 pm

hahaha.. saya ketawa sekarang.. Very Happy terima kasih sebab memberikan info2 yng menarik

faquhar
Forumer

Male Number of posts : 33
Registration date : 22/11/2008

View user profile http://www.faquhar.com

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by nadirah87 on Mon Dec 15, 2008 10:13 pm

same2....xper...kiter same2 bertukar pendapat...

nadirah87
Global Moderator

Female Number of posts : 212
Age : 29
Location : jengka, pahang
Job/hobbies : student / membaca, melayari internet
Registration date : 30/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by hafizaiman95 on Sun Apr 12, 2009 7:23 pm

saya suke ketawa.. bleh awet muda. mungkin bleh jd cm Aznil kot. Umur 46 tahun mcm bru 30an..

hafizaiman95
Forumer

Male Number of posts : 37
Age : 21
Location : Pasir Gudang
Job/hobbies : Student
Registration date : 22/12/2008

View user profile http://hafizaiman95.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by cisqo87 on Sat May 16, 2009 12:15 pm

jgn ketawa byk sgt..org kata tak baik..cam mane tu

cisqo87
Forumer

Male Number of posts : 62
Registration date : 15/03/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by hafizaiman95 on Mon May 18, 2009 7:24 pm

ketawe byk sgt nanti ilmu hilang tau!

hafizaiman95
Forumer

Male Number of posts : 37
Age : 21
Location : Pasir Gudang
Job/hobbies : Student
Registration date : 22/12/2008

View user profile http://hafizaiman95.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by Mikail on Tue Feb 16, 2010 4:19 pm

11. berpuasa

Mikail
Forumer

Number of posts : 94
Registration date : 22/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: 10 TIPS KECANTIKAN YG BOLEH DIIKUTI SEMUA...

Post by Sponsored content Today at 3:13 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum