Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Lot Banglo Cantik di Besut_Tepi Sekolah
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» TERHANGAT & TERMURAH DI PASARAN!!!_Susu Kambing WITH Madu
by anjang Tue Oct 28, 2014 10:47 pm

» Rahsia Pengguna Prepaid Buat Duit Setiap Bulan
by ASBN Mon Apr 28, 2014 3:38 pm

» CATUABA ORIGINAL : Tenaga Lelaki Luarbiasa . Terbukti Hebat... COD di KL.
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:15 am

» TAWARAN HEBAT VIMAX Original Canada - Saiz Senjata & Seksual : COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:12 am

» SPERMAX GEL : TERBARU Untuk Tahan Lama, Keras, Besar & Panjang Zakar. COD di KL
by tzy74 Wed Mar 12, 2014 2:03 am

» Andropenis Gold|Produk Tambah Saiz Zakar
by notrexdame Wed Mar 13, 2013 10:42 pm

» Stud 100 | Spray Untuk Tahan Lama | Digunakan Di Serata Dunia |
by notrexdame Mon Mar 11, 2013 9:49 pm

» Lovekiss Strawberry Pelincir Seksual Berperisa Strawberry | Sungguh Aroma
by notrexdame Sun Mar 10, 2013 6:57 pm

» NEXUS Pheromone | Hormon Pemikat Wanita
by notrexdame Wed Mar 06, 2013 10:55 pm

» Beauty Breast Pump | Besar Dan Tegang Payudara
by notrexdame Thu Feb 28, 2013 9:18 pm

» Playboy Penis Pump | Pump Zakar | Besar | Panjang | Meluruskan Zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 8:38 pm

» Semi gauge pistol penis pump - untuk sedutan lebih kuat pembesaran zakar
by notrexdame Tue Feb 26, 2013 12:29 am

» SEMENAX PIL HERBA UNTUK TAMBAH AIR MANI, SPERMA & PANCUTAN
by notrexdame Thu Feb 21, 2013 10:16 pm

» Isteri Sempit | Isteri Ketat | Tongkat Madura | Tongkat Ajimat Madura
by notrexdame Tue Feb 19, 2013 11:23 pm



Antara Dua Darjat............

View previous topic View next topic Go down

Antara Dua Darjat............

Post by L on Wed Dec 10, 2008 2:30 pm

Salam..........

Just nak mintak pendapat kengkawan yg ada kat sini.
Sekarang nampaknya negara kita dilanda dua musibah, banjir dan tanah runtuh.
Banjir di kebanyakan kawasan di negeri pantai timur, yg mana penduduknya rakyat biasa.
Tanah runtuh plak kene kat kawasan yg boleh dikatakan tmpt org2 elit.
Yg sy perasan la sejak kejadian tanah runtuh, dah xde langsung berita tntg banjir kat TV, terutamanya TV3.Semalam sy tgk Buletin Utama, jam 8.00 - 8.30, semua berita tntg tanah runtuh. mcm2.ada yg mrh2 sbb xleh msk rumah, xde tmpt tggl lain,yg paling teruk ada yg marah polis sbb x tlg bini dia angkat beg berat....muahahaha...........
Tunggu punye tunggu punye tunggu..........berita lain....tarak! lepas tu trs ekonomi,sports dan......abis!
Agaknye la kan...kalau la tebalik plak... kat negeri pantai timur tu kene tanah runtuh dan bkt antarabangsa tu kene banjir....mane yg akan masuk berita kat TV MALAYSIA kite nih ek?...........

L
Forumer

Male Number of posts : 5
Age : 34
Location : BP.Johor
Job/hobbies : Educator
Registration date : 08/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Antara Dua Darjat............

Post by Fox on Thu Dec 11, 2008 10:19 pm

itula masalahnya L , tv kerajaan. anything goes with the flow ( hijau putih ) tak boleh masuk. tapi kalau kita tgk international tv, mesti masuk kes banjir di pantai timur. sebab dorang lagi jujur, coverage semua. kadang2 AFP ada byk tangkap gambar. pasal kes altantuya tu, the whole world tahu, tapi tidak tau la macam mana penerimaan masyarakat di tempat lain.

Byk lagi orang tidak tau dimana lokasi malaysia sebenarnya, kalau singapore, orang tau. malaysia, xtahu. haha, tapi kalau kita kaitkan malaysia dengan Mahathir , KLCC, atau Anwar Ibrahim, Altantuya, baru dorang cakap. ... oooo sana.. hahaha, byk suda orang online ckp macam tu.kah kah kah . pooda chit punya malaysia.

_________________


"Ingatlah ketika kamu menerima (berita bohong) itu dari mulut ke mulut & kamu katakan dengan mulutmu apa yang tidak kamu ketahui sedikit pun & kamu menganggapnya remeh padahal dalam pandangan ALLAH itu soal besar & mengapa kamu tidak berkata ketika mendengarnya ,"tidak pantas bagi kita membicarakan ini,MahaSUCI Engkau, ini adalah kebohongan yang besar"

Fox
Administrator

Male Number of posts : 110
Location : Putatan Kota Kinabalu
Job/hobbies : Yezza
Registration date : 22/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Antara Dua Darjat............

Post by strongrider88 on Sun Dec 14, 2008 10:06 am

Assalammualaikum w.b.t

Media biasanya mahukan berita yang terbaru,
hangat dan sensasi. Dengan itu, ramailah orang menonton berita tersebut.

Itulah sumber keuntungan mereka.
Tanah runtuh seumpama itu baru-baru sahaja berlaku dan boleh dikatakan hangat.

Kemungkinan ini membuatkan mereka
merasakan berita tanah runtuh sesuatu yang harus diceritakan panjang.

Ini bergantung kepada latar belakang,
sejarah, pendekatan, fahaman yang ada pada media tersebut. Smile

Persoalannya:

  • Adakah ini menunjukkan media sudah tidak prihatin kepada rakyat yang susah dan hanya memberi tumpuan kepada kepada golongan elit dan kaya?

Saya mengambil kesempatan disini,
untuk menabur sedikit pendapat lain (maaf kiranya terkeluar tajuk):

  • Ada baiknya media tidak sekadar menyampaikan berita tetapi perlunya media mendidik masyarakat dengan menceritakan pengajaran dan iktibar dari aspek moral dan agama.
  • Ketahuilah, bencana alam seperti banjir, tanah runtuh merupakan peringatan buat kita semua. Semua yang berlaku ini datangnya dari tangan-tangan manusia itu sendiri. Contohnya, penduduk yg selalu membuang sampah, dan menebang pokok di bukit secara keterlaluan... Bukankah ini menyumbang berlakunya sesuatu yang buruk seperti banjir?

strongrider88
Forumer

Number of posts : 57
Registration date : 23/11/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Antara Dua Darjat............

Post by askleagudgirlz on Sun Dec 14, 2008 11:12 am

nk bg pndpt sket,,,rasanya ni bkn mslh antara 2 darjat atau 'bias' ka kn...sy stuju ngn strongrider88...media ni cuba paprkn sst yg hangat pd masa tu tuk 'cater' lg byk penonton/pembaca/pendegr...so diorng akn paprkn benda2 yg terbaru...

masalah 'antara dua darjat' ni kdg2 kita sndiri yg timbulkn...sdgkn pihak media xda niat pn mo timbulkn isu tu sbnrnya...this is what we call 'provokasi' ... Neutral

askleagudgirlz
Forumer

Female Number of posts : 56
Age : 32
Location : kuhara,sabah
Job/hobbies : 'bibik'/tenet,making frenz,music,jjcm
Registration date : 06/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Antara Dua Darjat............

Post by Sponsored content Today at 1:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum